Emailmarketing & SPAM

Binnen iConneqt is een Spamchecker geïntegreerd

Met één muisklik wordt de door jou samengestelde mail gecontroleerd op een aantal criteria.
Hierna volgt een advies om eventueel bepaalde zaken aan te passen. Op deze wijze vergroot je de kans aanzienlijk dat je campagnes daadwerkelijk worden ontvangen.

Emailmarketing en spam
In Nederland bestaat een verbod op het versturen van spam aan natuurlijke personen, aan bedrijven en aan andere organisaties.
Waar moet een emailcampagne minimaal aan voldoen?
Een paar vuistregels:

  • Natuurlijke personen hebben je vooraf toestemming gegeven voor de verzending of je relaties hebben een bestaande relatie met jouw onderneming/organisatie.
  • Het emailbericht bevat de werkelijke identiteit van degene namens wie de email is verzonden.
  • Het emailbericht bevat een geldig postadres en emailadres waar ontvangers een verzoek aan kunnen richten om dergelijke berichten niet meer te ontvangen (binnen iConneqt is dat eenvoudig een standaardlink).

 

iConneqt biedt standaardfunctionaliteiten om eenvoudig aan de wet te voldoen.
Maar, je houden aan de regels betekent nog niet dat je geen last hebt van spam. Het grootste probleem van emailmarketing is dat er nog zeer veel ongewenste emails worden verzonden. We kennen allemaal de dagelijkse routine van het verwijderen van spammails. Maar helaas is het niet zo dat, wanneer bijvoorbeeld een relatie heeft aangegeven om via email te willen communiceren, jouw nieuwsbrief dan per definitie ook daadwerkelijk aankomt.

Nee, iedere provider en ook emailsystemen als Outlook, Gmail en Hotmail werken met spamblokkers. En die kunnen de nieuwsbrief tegenhouden. Daar moet je dus rekening mee houden.

Spamblokkers
Een email wordt door de spamblokkers gecontroleerd op verschillende elementen binnen de email en getoetst op verschillende criteria. Deze criteria zijn binnen de industrie afgesproken. Echter, in de praktijk wordt er toch door de verschillende providers en emailsystemen anders naar gekeken. De een laat door wat de andere weigert.

 

Over de Anti-SPAM polici van iConneqt

 

Meer info over het optimaliseren van het bezorgen van emails >
Meer over de technische infrastructuur >
Meer over email en de wetgeving >