Onze technische infrastructuur

Contact

Data Save in Europe

De iConneqt-servers met de data van haar gebruikers staan uitsluitend in Europa.
De privacy van die gegevens valt dan ook onder de jurisdictie van Europa en haar lidstaten.

h

De servers waar iConneqt op draait zijn in eigen beheer. We maken gebruik van verschillende geavanceerde en streng beveiligde datacentra in Europa. Vanwege de beveiliging van gegevens in het kader van privacy worden de klantgegevens niet opgeslagen in de USA of binnen datacentra waar de jurisdictie van de Amerikaanse overheid heerst. Het zal duidelijk zijn waarom.

Deze centra zijn streng beveiligd, zowel tegen mensen als tegen digitale bedreigingen van buiten. De centra zijn via super-glasvezelverbindingen direct verbonden met het internet. Ze zijn uitgerust met krachtige klimaatbeheerssystemen, eigen aggregaten om stroomstoringen op te vangen en 24/7 onderhoud en bewaking.

In Nederland maken we naast KPN gebruik van de databasediensten van TransIP. De hardware is ondergebracht in het netwerk van TransIP in het DCG-datacentrum in Amsterdam. Sinds de oprichting heeft DCG Amsterdam een uptime van 100%! DCG Amsterdam is toegankelijk via de optische infrastructuur van Eurofiber, Tele2 en KPN. Het fysieke netwerk bij het DCG-datacenter is dubbel uitgevoerd.

Dubbele glasvezelpaden, core-switches en routers. Iedere week worden er van het gehele datacenter thermische foto’s gemaakt om te controleren of alles op orde is. Alle aanwezige apparatuur wordt jaarlijks getest en de generatoren worden maandelijks gestart. Elke 3 maanden is er een volledige blackbuilding-test. Op zowel de datacentervloer als de technische ruimtes staan rookmelders van VESDA opgesteld en er is door het hele datacenter een AJAX-brandblusinstallatie geïnstalleerd. DCG wordt 24/7 beveiligd door aanwezig personeel. Daarnaast is er een inbraakbeveiligingssysteem met tientallen camera’s en bewegingsdetectoren.

Back-ups
De dagelijkse back-ups worden opgeslagen in één van de 35 datacentra van de Dada Group, met het beheer van meer dan 3500 servers over 35 locaties één van Europa’s belangrijkste databeheerorganisaties.

Veiligheid
Veiligheid van de gegevens is voor ons cruciaal. Behalve dat ons datacentrum beschikt over 24/7 on-site bewaking, met onder meer biometrische identificatie en een HD CCTV-netwerk en brandveiligheidssystemen, worden de data van de iConneqt-gebruikers ook hardware- en softwarematig beschermd en 24/7 gemonitord. Daarnaast zijn er belangrijke, vergaande speciale gebruikersprotocollen ingesteld. We informeren je desgewenst persoonlijk .> 

We zorgen dat de emails ook worden bezorgd!
Belangrijk. Gezien het continue gevecht met Spammers op het web zijn de ontvangende servers uitgerust met geavanceerde ‘bewakingssystemen’ aan de poort. Systemen die continu worden aangepast aan de dynamische werkelijkheid op het web.
Dat vraagt om specifieke kennis en een niet-aflatende aandacht. Daarom werken wij met een gespecialiseerde technologiepartner op het gebied van email bezorgen. Dit garandeert dat we de beste opties hebben om ook daadwerkelijk in de inbox te komen. Meer>